Toestellen
13 september 2005 - Ron Smeets

Een GSM die kan lezen!

Het Japanse Sanyo heeft een van haar nieuwste camphone's, de W31SA II, uitgerust met een 1.3MP camera met OCR software.

Hierdoor kun je de toestelcam in een scanner veranderen waarmee, vooralsnog alleen Engelse, tekst kan worden gelezen. Handig om bijvoorbeeld het telefoonboek in te scannen en in contacts om te zetten. Wat ook kan is dat je je SMSjes voortaan op papier schrijft en dan inscant om ze te versturen. U begrijpt het al, ik zie er het nut niet van in ;-)

Gelukkig heeft het toestel ook features die wel veel gebruikt zullen worden, zoals en music player en ingebouwde stereo surround sound speakers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.