Toestellen
29 april 2006 - Ron Smeets

Een Feng Shui mobieltje van Motorola

Hij is er nog niet, maar de Amerikaanse toestelmaker heeft er wel al patent op aangevraagd: de Feng Shui GSM. En dat Motorola grootse plannen heeft blijkt wel uit de 'specs' van het toestel dat er wellicht aan zit te komen.

Om hem namelijk helemaal 'Feng Shui' uit te voeren wordt ie voorzien van de volgende sensoren en features :

- Een driedimensionale 'Hall-effect' sensor die de kracht van de elektromagnetische velden meet en als compas dient om de geagrafische richting van je huis te bepalen.

- Een digitale cam om het kleurenpalet, -volgorde en -balans van je omgeving te bepalen.

- Een GPS ontvanger om je lokatie te kunnen bepalen. Die lokatie wordt vervolges naar de database van een Geo Informatie Server (GIS) gezonden om informatie te verzamelen over de omgeving van de lokatie en de afstand tot ongunstige plaatsen zoals luchthavens, stortplaatsen en fabrieken.

- De microfoon van de GSM wordt tevens gebruikt om het niveau van het omgevingsgeluid te monitoren

- Een ingebouwde AM/FM radio bepaalt de sterkte van radiosignalen in de buurt en de afstand tot zendmasten.

- Ter referentie wordt de Feng Shui GSM ook voorzien van een tabel met chi-waarden van die diverse variabelen zodat het toestel de gemeten waarden kan vergelijken en berekenen.

Dus: als je straks een Feng Shui analyse wilt maken van een bepaalde lokatie, dan hoef je met dit toestel niet meer te doen dan een paar foto's van de omgeving te maken en hem vervolgens in de richting van de 'hoofdmuur' van het gebouw te wijzen.

De Feng Shui GSM doet vervolgens de rest en binnen enkele ogenblikken weet je de chi waarde van het gebouw. Dat kan in een vereenvoudigde vorm, plus, min of neutraal, maar voor gevorderen ook aan de hand van een gedetailleerde weergave van alle chi waarden van de verschillende parameters.

Rest mij nog de vraag: What's next?!?Gerelateerde links:
GSM masten in kaart gebracht
Waar was dit ook al weer???
'Bio Stabil' voor je GSM
De helende infrarood GSM van Pantech
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.