Accessoires
23 juni 2011 - Ron Smeets

Een Engelse iPad 2 Skype telefooncel

Er zijn niet veel telefooncellen meer. De reden daarvoor moge duidelijk zijn ;-) Toch heeft een Engelse professor nog een leuke toepassing voor een oude telefooncel bedacht.

Michael Shaughnessy nam een iPad 2 en hing die in een rode Engelse telefooncel die hij vervolgens op de campus van de universiteit plaatste. Hiermee kunnen de buitenlandse studenten, relatief goedkoop, Skypen met hun vrienden en familie thuis.

Overigens zijn de telefooncel en de iPad 2 niet aangesloten op het vaste of mobiele netwerk. Voor de verbinding wordt het WiFi netwerk van de Universiteit gebruikt zodat de kosten ook aan die kant niet uit de pan (kunnen) rijzen en de studenten ook gebruik kunnen maken van videochat via Skype.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.