Geruchten
19 februari 2015 - Ron Smeets

Een doosje met Galaxy S6 accu's gespot Mogelijk bewijs voor het feit dat het toestel een 'kleinere' krachtbron krijgt

Dit zal zeker nog niet het laatste Galaxy S6 (onderdeel) gerucht zijn dat tussen nu en 1 maart de kop op steekt. Eerder deze week ging al het gerucht rond dat Samsung's nieuwe vlaggenschip een kleinere krachtbron zou hebben. Geen 3000+ mAh accu, maar eentje met 2600 mAh.

Welnu, de foto's die nu in China opgedoken zijn zouden daar het bewijs voor leveren, zo luiden deze geruchten. Op de kiekjes zijn een aantal, dezelfde, Samsung accu's te zien. Als die voor de Galaxy S6 bedoeld zijn dan moet dat toestel het dus inderdaad doen met een 2600mAh accu. Uiteraard kan niet met zekerheid gezegd worden of deze berichten kloppen. Feit is wel dat het typenummer van de accu op de foto's, EB-BG925ABE redelijk overeenkomt met het eerder al gespotte typenummer van de Galaxy S6 (op import documenten): SM-920.

Als Samsung inderdaad besloten heeft om de Galaxy S6 van een kleinere accu te voorzien dan zal het mij zeer benieuwen hoe lang dat toestel het gaat uithouden tussen twee oplaad-beurten.

Bron (Weibo), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.