Entertainment
08 juli 2008 - Ron Smeets

Een dag zonder je mobieltje

Dat is wat twee kunstenaars proberen te bewerkstelligen met deze 'tent' waarmee ze sinds September 2007 diverse wereldsteden bezoeken.

Het is de bedoeling dat voorbijgangers hun mobieltje inleveren en 24 uur zonder het toestel doorbrengen dat vervolgens opgehangen wordt in de tent en daar, samen met honderden andere toestellen, een geluid- en lichtspektakel creëert.

De editie in Edmonton, Canada, was geen echt succes. Slechts 50 voorbijgnagers durfden het aan om hun mobieltje 24 uur 'alleen' te laten. Zie ook de video hieronder.Gerelateerde links:
Mobieltje als wegwerp artikel
Japanse jeugd kan niet zonder mobieltje
Goed voornemen voor 2008: Cellibacy
Waar waren we zonder mobieltje..
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.