Accessoires
09 december 2012 - Ron Smeets

Een contactlens met ingebouwd display (video)

Willy Wortels van de Unvesiteit in Gent hebben een contactlens ontworpen met een ingebouwd LCD scherm. Volgens de uitvinders is zo'n lens te gebruiken om je ogen te laten kleuren, maar ook om informatie weer te geven.

Ik denk dan dus direcht aan SMS'jes, facebook updates, twitter postings, binnenkomende oproepen en zo. Daarvoor moet natuurlijk nog een en ander doorontwikkeld worden. Hieronder een korte demovideo van de 'LCD lens'. Daarin wordt hij, helaas, nog niet door een proefpersoon getest. Dat zal nog we even duren, denk ik ;-)

Helemaal nieuw is dit idee overigens niet. In 2008 werd van een dergelijk idee al een prototype ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit van Wahshington in de VS. 

http://www.youtube.com/watch?v=-btRUzoKYEA

Via, Uni Gent

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.