Toestellen
29 augustus 2007 - Ron Smeets

Een compleet houten mobieltje

Het is zeker niet de eerste keer dat we een toestel tegenkomen waarvan de case (gedeeltelijk) van hout gemaakt is.

Deze (foto boven en na de klik) versie heeft echter wel heel erg veel houten 'accenten'. Eigenlijk heeft de ontwerper de complete behuizing van deze, volgens mij, stokoude Ericsson GSM vervangen.

Alleen het scherm, de toetsen en de connector aan de onderzijde zijn nog van kunstof en/of metaal. En ik denk dat de antenne, van binnen althans, ook nog wel wat metaal zal bevatten. Anders zou het bereik wel eens heel erg slecht kunnen zijn.Gerelateerde links:
Mobieltje van hout
Houten case voor de iPhone
Design GSM van Quixen P: mooi maar onhandig
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.