Entertainment
19 januari 2006 - Ron Smeets

Een échte gamephone

De Russische designer Dima Komissarov heeft een gamephone ontworpen waarmee je letterlijk kunt gamen.

Natuurlijk hebben de meeste GSM's van tegenwoordig spelletjes aan boord, maar bij de GMEA phone van Dima is daar anders mee omgesprongen.

Het keyboard van het toestel is namenlijk een schuifpuzzel zoals velen die zullen kennen. De 15 toetsten zitten kris-kras door elkaar en met behulp van 1 lege plek moet je proberen de toetsen weer naar hun oorspronkelijke plaats terug te schuiven. Zolang je daar nog niet in geslaagd bent is het intoetsen van nummers natuurlijk een stuk lastiger. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.