Nieuws
17 november 2010 - Ron Smeets

Een capacitief scherm dat ook reageert op stylus bediening

Capacitieve touchscreen displays worden kwa gebruiksgemak en reactiesnelheid over het algemeen beter beoordeeld dan de 'oude' resisitieve varianten.

Een van de grote nadelen is echter dat je een capacitief scherm niet met je nagel, een stylus of met handschoenen aan kunt bedienen (uitzonderingen daargelaten ;-)). Daarnaast zijn resistieve schermen doorgaans ook ietwat nauwkeuriger te bedienen.

Hitachi presenteerde deze week een prototype van nieuw type capacitief touchscreen display dat wél op deze manier te bedienen is. Dat wordt in onderstaande video gedemonstreerd.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.