Toestellen
14 februari 2007 - Ron Smeets

Een ‘banaanvormige’ Motorola, de RIZR Z8

Een van de belangrijkste onthullingen van Motorola hier in Barcelona, behalve de Q9, is ongetwijfeld de MotoRIZR Z8.

Qua vorm heeft hij wel wat weg van de Nokia 8110, maar alleen omdat de RIZR Z8 ook op een banaan lijkt. Daar houdt de gelijkenis met de 8110 ook meteen weer op want verder zijn de twee toestellen, met 10 jaar aan ontwikkelingen ertussen, absoluut niet te vergelijken.

De RIZR Z8 heeft een robuuste uitstraling doordat het toestel aan de buitenzijde met een soort rubber bekleed is. Dat geeft het toestel ook een speels uiterlijk, zeker in combinatie met de felle kleuraccenten op het keypad en de bedieningstoetsen.

Een ander opvallende feature is de kwaliteit van het scherm en de videospeler. Op de foto’s is dat helaas niet duidelijk zichtbaar door de beweging, maar de video’s die afgespeeld werden waren bijzonder helder, scherp en met veel zichtbare details.Gerelateerde links:
3G versie van de MotoRIZR op komst?
MOTORIZR Z6 met Win Media Player 11 en -DRM
MOTORIZR bij Vodafone in Duitsland te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.