Toestellen
11 oktober 2007 - Ron Smeets

Een 'banaan' of 'dolfijn' van Pantech & Curitel

De bijnaam van de nieuwste HSDPA GSM van Pantech & Curitel is 'Dolphin Phone' maar de reden waarom men de IM-U220 met een dolfijn vergelijkt ontgaat mij even.

De boys van Akihabara zeggen dat een blik op de foto's (meer na de klik) dat meteen duidelijk maakt, maar ik zie toch echt een witte, banaanvormige GSM. Misschien dat jullie het wel zien. . .

Hoe dan ook, het toestel dat ongeveer 300 Euro gaat kosten zal (voorlopig) alleen in Korea en andere delen van Azië te koop zijn.

De specificaties van de IM-U220 spreken onder andere van HSDPA (max. 7.2 Mbps), een 1.3(!) Megapixel camera, MP3 speler, microSD geheugenkaart en de e-Dictionary vertaal applicatie.Gerelateerde links:
Platste slider ter wereld komt nu van Pantech
Pantech slider met touchscreen keypad
Wereldprimeur: Pantech's magnetische slider GSM
Een ‘banaanvormige’ Motorola, de RIZR Z8
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.