Accessoires
07 maart 2014 - Ron Smeets

Een Android Smartwatch zonder Android

Een beetje gek is het wel. Het Amerikaanse bedrijf Android Watches USA maakte een slim horloge die de naam Android SmartWatch kreeg. Dan denk je natuurlijk dat daar ook het Android OS op draait. Uhhm, niet dus.

Het betreffende horloge werd overigens eind vorig jaar al gepresenteerd. Waarom de makers zo verknocht zijn aan de naam Android zonder dat ze gebruik maken van het Google OS is mij op zich een raadsel, maar ze bestaan wel al langer en maakten tot voor kort vooral 'gewone' horloges onder dezelfde naam.

De kans dat klanten die deze Android SmartWatch kopen zich na het openen van de doos een beetje belazerd voelen is volgens mij redelijk groot. Dat neemt niet weg dat hij verder wel gewoon als slim horloge werkt natuurlijk. Voordeel is ook dat deze SmartWatch, dankzij Bluetooth, geschikt is voor zowel Android als iPhone gebruikers. Uiterlijk heeft hij veel weg van de Sony SmartWatch.

Qua specs is hij te vergelijken met de Galaxy Gear van Samsung, maar dan zonder camera. Binnenkomende gesprekken en berichten worden op het display getoond en verder heeft de Android SmartWatch een stappenteller, stopwatch, voice memo functie en agenda. Het scherm is een responsive TFT touchscreen De accu gaat maximaal drie dagen mee. Dat is ook ongeveer gelijk aan die van de gemiddelde concurrent. Hieronder nog een hele korte (teaser) video die de makers enkele maanden geleden zelf maakten.

http://www.youtube.com/watch?v=Lb7WA7FLyR8

Android USA, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.