Entertainment
14 september 2011 - Ron Smeets

Een ambulance voor gewonde mobieltjes

Voor mobiele bellers is niets zo vervelend als een kapot toestel. Doorgaans betekent dat namelijk dat je hem moet wegbrengen of opsturen en, afhankelijk van de klacht, enkele dagen of zelfs weken onbereikbaar bent. Als je geen vervangend toestel verzekering hebt tenminste.

Welnu in Cleveland (VS) heeft een raparateur van mobiele telefoons het idee opgevat om een ambulance service in het leven te roepen. Die kunnen de meeste gewonde mobieltjes op lokatie reanimeren of repararen ;-)

De ambulance is uitgerust om vrijwel alle merken te kunnen repareren, varierend van gebroken displays tot en met waterschade. Op zich geen gek idee. Ik bedoel, hier in Nederland kennen we ook al jaren de mobiele fietsenmaker. En zo zullen er nog wel meer voorbeelden zijn. Wat denken jullie, zou de mobiele telefoon ambulance bij ons ook een succes kunnen worden?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.