Nieuws
09 maart 2009 - Ron Smeets

Een alternatieve App Store

Behalve dat de meeste concurrenten van Apple druk bezig zijn met het openen van hun eigen 'App Stores' zien we ook een andere trend de kop op steken: Alternatieve App Stores voor de iPhone. Jeroen van DC schrijft:

In Apple's App Store zijn inmiddels meer dan 25.000 applicaties beschikbaar. Maar toch wijken sommige ontwikkelaars nog uit naar Cydia, omdat hun applicaties niet zijn toegestaan in de officiële App Store.

Maar de maker van Cydia wil van zijn 'shop' een legitieme concurrent maken van Apple. Legitiem zal Cydia denk ik nooit worden, want om de apps te kunnen downloaden moet de iPhone of iPod eerst gekraakt (jailbreak) te worden.

Jay Freeman, bedenker en maker van Cydia laat in een interview met de Wall Street Journal weten dat hij ontwikkelaars de kans wil bieden om geld te verdienen met hun software. "Cydia Store intends to charge developers no more than the commission Apple does for his site's billing services." Momenteel is het al mogelijk apps te kopen maar de betaling gaat dan via PayPal.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.