Accessoires
19 november 2010 - Ron Smeets

Een accu als armband

Het is natuurlijk vervelend als je rondloopt met je mobieltje, PSP of MP3 speler en de accu blijkt leeg te zijn. Een stopcontact is niet altijd direct in de buurt en je denkt er natuurlijk ook niet altijd aan een reserve accu of oplader met ingebouwde accu mee te nemen.

Wellicht is deze armband accu, de Orca Powersnap, dan een optie. Die doe je gewoon om je pols, op de plek waar voorheen je horloge zat toen je die nog nodg had om te zien hoe laat het is. Tegenwoordig kijken de meesten van ons daarvoor wel op hun telefoon ;-)

Hij heeft dus een ingebouwde accu en je kunt er verschillende telefoons en andere gadgets mee opladen terwijl je die gewoon in je hand houdt tijdens het gebruik. Hij kost zo'n 48 Euro (40 pond) en is online te koop. De meegeleverde adapterkabeltjes zijn geschikt voor onder andere Sony Ericsson, Samsung, Nokia (mini connector), BlackBerry, LG, iPhone, iPod, Nintendo DS en de Sony PSP. Een aantal LEDjes geven aan hoeveel power de accu nog heeft maar ik heb niet kunnen vinden hoeveel mAh hij levert, maar het zou genoeg moeten zijn om de bovenstaande gadgets minimaal één keer volledig op te laden. powerstrap powerstrap2

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.