Geruchten
14 maart 2014 - Ron Smeets

Een 5.5 inch scherm met QHD resolutie voor de LG G3

Over een paar maanden zal LG de opvolger van haar beste smartphone ooit presenteren. De LG G3 moet dan dus de G2 doen vergeten. De afgelopen weken en maanden zijn al enkele geruchten over de G3 opgedoken.

Nu is er een xml-profiel van een van een toestel met de typemaan LG D850 opgedoken waarin te zien is dat die een scherm met een QHD resolutie heeft. Dat is dus 2560 x 1440 pixels. Aangezien de D800 de Nexus 5 werd, de D820 de G2 en de D830 de G2 Pro, is de kans groot dat de D850 dus de G3 zal zijn. En dan zal de D840 wel de Nexus 6 worden. Past precies allemaal ;-)

Intussen zijn ook twee screenshots uitgelekt die van de LG G3 afkomstig zouden zijn. De resolutie van de afbeeldingen komen overeen met die van een QHD scherm. Eerdere geruchten spraken al over een 5.5 inch scherm, qua afmetingen. Als de afbeeldingen en het XML profiel juist blijken te zijn dan worden de G3 de eerste smartphone met een dergelijk hoge beeldschermresolutie.

Het XML profiel: LG-G3-xml 

LG-G3-screen-a LG-G3-screen-b

XML-profiel via, Screenshots via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.