Accessoires
05 juni 2006 - Ron Smeets

Een 17 cm widescreen display voor de iPod Video

Als je al een iPod Video hebt en je denkt er over om hem als portable videoplayer te gaan gebruiken, dan is het standaard display wellicht wat te klein. Je kunt dan natuurlijk een extra, draagbare DVD speler kopen voor 200 Euro en je iPod opzij schuiven.

Nu is er echter ook een andere oplossing: De Sonic Impact K1, een 7inch (17cm) widescreen display dat je aan je iPod Video kunt koppelen voor breedbeeld kijk- en luistergenot. Behalve het scherm heeft de K1 ook twee ingebouwde speakers en een touch senssitive user interface.

Hij zal zo'n 300 dollar gaan kosten, wat opgeteld bij de 400 Euro die je gemiddeld voor een iPod G5 neer moet tellen natuurlijk een behoorlijke investering is, maar daar maken de Apple-lovers zich meestal niet zo druk over.

ik vraag mij wel af of de kwaliteit van de videobestanden op de iPod voldoende is om op een scherm dat 4 keer zo groot is af te spelen of dat je je films opnieuw zult moeten converteren met een hogere bit-rate. . .Gerelateerde links:
Converteer Windows MCE naar je iPod Video
Volgende iPod in widescreen formaat?
70cm widescreen voor je GSM
100 Gieg Widescreen PMP
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.