Nieuws
11 juli 2008 - Ron Smeets

Edwin Driessen koopt de eerste Nederlandse iPhone 3G

Hij stond al vanaf vanochtend vroeg in de rij en was de gelukkige 'nummer 1'. Edwin Driessen uit Den Haag kreeg een dik uur geleden de eerste Nederlandse iPhone 3G en dat maakte hem meteen tot de belangrijkste Nederlander van vandaag.

De gekte bij de T-Mobile Shop en de officiele lancering van de 3G iPhone hier in Nederland had in de uren daaraan voorafgaand extreme vormen aangenomen. Ruim 1000 gegadigden hadden zich in de loop van de dag voor de winkel verzameld maar voor slechts 500 van hen lag er een toestel 'klaar'.

Om alles een beetje voorspoedig te laten verlopen begon T-Mobile rond acht uur al met het registreren van de kopers maar tegen middernacht was dat pas voor zo'n 280 klanten gelukt.

Onder het toeziend oog van zo ongeveer de gehele Nederlandse pers arriveerden een kwartier voor middernacht de koffers met daarin de eerste exemplaren van de iPhone 3G en net na middernacht was het dus de beurt aan Edwin Driessen om het eerste Nederlandse exemplaar in ontvangst te nemen en aan de pers en ruim 1000 andere wachtenden te tonen.Gerelateerde links:
Drukte bij Rotterdamse T-Mobile Shop
Eersten in de rij voor T-Mobile shop in Rotterdam
iPhone vanaf vrijdag 11 juli om 09u30 te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.