Nieuws
12 februari 2009 - Ron Smeets

Echte navigatie op de iPhone

De iPhone 3G heeft GPS aan boord maar het gebrek aan goede navigatie software zogenaamde (gesproken) turn-by-turn aanwijzingen zorgt ervoor dat je als autorijder nog maar bitter weinig hebt aan de GPS functie van de iPhone.

Aanvankelijk gingen de geruchten dat TomTom met een iPhone applicatie zou komen maar dat is tot op de dag van vandaag nog steeds een gerucht gebleven.

Een van de bedrijven die wel bezig zijn met de ontwikkeling van fatsoenlijke navigatie software voor de iPhone is xWaves. Zij zijn inmiddels gevorderd tot werkende beta versies van xGPS. Hieronder kun je een ruim acht minuten durende videodemo bekijken van deze navigatie software.

http://www.youtube.com/watch?v=S6BrtXI9Da4
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.