Entertainment
25 mei 2010 - Jeroen de Hooge

eBuddy over de 1 miljoen downloads in Nokia’s Ovi Store

eBuddy, een van grootste web en mobile instant messaging platformen, heeft vandaag bekend gemaakt dat de Mobile Messenger in nog geen 3 maanden tijd meer dan 1 miljoen keer is gedownload via Nokia’s Ovi Store.

Gebruikers komen uit meer dan 200 landen. eBuddy Mobile Messenger is één van de meest populaire gratis mobiele applicaties in de Nokia Ovi Store en werkt op bijna iedere Nokia telefoon. Met eBuddy kunnen miljoenen gebruikers wereldwijd kunnen in één interface gratis chatten op alle belangrijke IM netwerken, zoals Windows Live Messenger, Facebook, ICQ, Google Talk, Yahoo! Messenger, Hyves, AIM en MySpace.

"Met de voortdurende groei van Nokia’s Ovi Store, kunnen applicaties steeds sneller enorme aantallen van meer dan een miljoen downloads bereiken," zegt Marco Argenti, VP en Global Head of Media bij Nokia. "eBuddy is het meest recente voorbeeld, die als ontwikkelaar gebruik maakt van het wereldwijde bereik van de Ovi Store. Hierdoor kunnen nu al meer dan een miljoen Nokia gebruikers communiceren in hun favoriete IM client."

"De distributie van eBuddy Mobile Messenger via Nokia’s Ovi Store stelt ons in staat om de populariteit van eBuddy rechtstreeks uit te breiden naar de markt van Nokia gebruikers overal ter wereld. Dit helpt ons om met eBuddy 95% van de handset-markt te bereiken," aldus Jan Joost Rueb, CEO en mede-oprichter van eBuddy. "In de Ovi Store is eBuddy nu al meer dan een miljoen keer gedownload in 3 maanden tijd. We verwachten dat nog veel meer enthousiaste Ovi Store gebruikers over de hele wereld zullen kiezen voor het gemak van eBuddy Mobile Messenger."

Het succes en de populariteit van eBuddy Mobile Messenger in de Ovi Store bevestigt eBuddy’s marktleiderschap binnen het Mobile Instant Messaging segment. Wereldwijd zijn eBuddy’s mobiele applicaties meer dan 75 miljoen keer gedownload. Maandelijks benaderen ruim 15 miljoen unieke mobiele gebruikers eBuddy voor het versturen van meer dan 7,5 miljard berichten.

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.