Nieuws
23 maart 2011 - Ron Smeets

eBuddy lanceert eigen 'ping' variant: eBuddy XMS

eBuddy, de makers van de gelijknamige Nederlandse chat 'verzamelapp' voor onder andere Facebook, Hyves, ICQ, Windows Live Messenger, Google Talk, AIM en Yahoo Messenger heeft deze week ook haar eigen 'ping' variant, of real-time messaging, gelanceerd, eBuddy XMS genaamd.

Aanvankelijk zal eBuddy XMS beschikbaar zijn voor iPhone (iTunes link) en Android gebruikers, maar een BlackBerry variant, het platform dat Ping groot maakte, volgt spoedig, zo zeggen de makers. De app is, net als de originele eBuddy Messenger, gratis te downloaden.

Ik heb de afgelopen dagen even met eBuddy XMS 'gespeeld'. De app ziet er op zich goed uit en is ook erg gemakkelijk in gebruik, maar omdat ik zelf helemaal niets heb met Ping en instant -messaging (ben ik waarschijnlijk toch al te oud voor ;-)))) denk ik dat het beter is dat ik dit door de jongere generatie binnen mijn familie (lees: mijn 15-jarige dochter ;-)) laat testen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar haar bevindingen.

"De ontwikkeling en lancering van de eBuddy XMS applicatie vormen een logische stap in de evolutie en groei van eBuddy. De introductie is strategisch in lijn met de snelle internationale groei van smartphone-gebruik en de toenemende populariteit van mobiele messaging apps die vooraanstaande marktanalisten voor de komende jaren voorspellen. eBuddy is ervan overtuigd dat het waarde kan toevoegen aan deze snelgroeiende categorie door te focussen op user experience. Het is eBuddy’s doel om betrouwbare, snelle en schaalbare service bieden aan zijn gebruikers", zo staat in het persbericht te lezen.

eBuddy-XMS-Screenshots-Android-a eBuddy-XMS-Screenshots-Android-b

En hieronder staat nog een aardige infographic over de voordelen van diensten als eBuddy ten opzichte van SMS: eBuddy-XMS-Infographic

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.