Entertainment
24 mei 2008 - Redactie MobileCowboys

EA brengt Mobiele games van Taito naar Europa

PERSBERICHT - Electronic Arts heeft deze week bekend gemaakt dat het bedrijf een overeenkomst heeft bereikt met Taito Corporation. EA Mobile heeft de exclusieve distributie- en licentierechten verkregen voor de volledige Taito-catalogus voor mobiele apparaten in Europa.

Dankzij de overeenkomst beschikt EA met onmiddellijke ingang over de rechten voor alle bestaande mobiele kanalen en mobiele apparaten en ook kanalen in ontwikkeling en nieuwe platforms, zoals smartphones. De eerste games die onder deze overeenkomst vallen, zijn onder andere Cooking Mama, Space Invaders®, Arkanoid, Bubble Bobble, Puzzle Bobble en Rainbow Islands.

“Taito is verantwoordelijk voor enkele tijdloze game-klassiekers, zoals Space Invaders, Puzzle Bobble, Arkanoid, maar geeft daarnaast ook innovatieve nieuwe titels uit zoals Cooking Mama”, zegt Javier Ferreira, Vice-President European Publishing van EA Mobile. “Dankzij deze overeenkomst heeft EA Mobile toegang tot een volledige catalogus populaire games op bestaande apparaten. Bovendien geeft het ons de mogelijkheid deze titels uit te brengen op nieuwe mobiele platforms".

“EA Mobile is sterk vertegenwoordigd in Europa en heeft uitstekende relaties met telecomaanbieders en OEM-bedrijven. Dat biedt ons mogelijkheden onze aanwezigheid uit te breiden en een nieuw publiek aan te spreken”, zegt Shinichiro Kasama, Executive Officer van Taito. “Door samen te werken met een marktleider op de Europese mobiele markt, kunnen we ons nog beter toeleggen op onze kernactiviteiten en gewoon doen waar we het beste in zijn: geweldige games maken.”Gerelateerde links:
Mobile Games Markt Blijft Groeien
Review site geeft gratis mobile games
Mobile belangrijker dan Playstation 3 voor EA
Arcade games voor Window Mobile
Mobile games producenten sluiten deal in de U.K.
EA Mobile Games gaat operators omzeilen
T-Mobile met bluetooth games
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl