Nieuws
17 april 2009 - Ron Smeets

E wint The Next Web Startup wedstrijd

My Name Is E heeft zojuist de Startup Essentials wedstrijd op The Next Web gewonnen.

Volgens de jury, Werner Vogels (CTO Amazon), Robin Wauters (TechCrunch) en Stewart Townsend (SUN), maakt E met haar innovatieve idee en product de meeste kans om over twee jaar, op de Next Web van 2011, haar succes story te kunnen vertellen. Kortom, de meest veelbelovende startup van de 22 deelnemers.

E is Feitelijk een digitaal visitekaartje voor het delen van je (mobile) social networks. Dat kan met de speciale Connector, een klein gadget (foto hieronder), die doet denken aan de poken tokens, met ingebouwde RFID chip, of via een mobiele webapp die compatible is met de meeste mobiele telefoons. Even elkaars mobieltje of de speciaal ontwikelde 'Connector' aanraken en hoppa, je bent tegevoegd aan de Twitter-, Hyves-, Facebook-, LinkedIn en eventeuele andere (mobile) social network accounts. Handig is dat je in de Connector twee profielen kunt opslaan zodat je je zakelijke en privé identiteiten kunt scheiden.

Foto boven: @jeeem

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.