Toestellen
14 oktober 2006 - Ron Smeets

E-Ten X500 smartphone niet mooi maar wel compleet

Hij is wat ouderwets vormgegeven, de X500 van E-Ten. Dat kan natuurlijk te maken hebben met het feit dat deze toestelfabrikant niet echt vaak van zich doet spreken. Ze hebben, op z'n zachts gezegd niets van Samsung weg.

Maar goed, als je het uiterlijk van deze Smartphone even buiten beschouwing laat, dan zul je zien dat ie voor de rest bijzonder compleet uitgevoerd is.

De X500 heeft een 400MHz Samsung processor, 64MB RAM, 128MB ROM, WiFi, microSD kaart, Bluetooth 2.0, een QVGA scherm (jammer want hij lijkt groot genoeg voor een display met VGA resolutie) en een 2MP camera met autofocus.

Dat is overigens nog niet alles. Hij heeft namelijk ook een SirfStarIII GPS ontvanger en FM Radio. Als operating systeem heeft E-Ten gekozen voor Windows Mobile 5.0.

Nog één minpuntje moeten we toch wel melden. De Tri-band GSM ondersteund wel GPRS en EDGE, maar geen UMTS.Gerelateerde links:
Zwitserse multimode smartphone
Kleinste Windows Mobile Smartphone
Nieuwe smartphone van E-TEN?
Linux smartphone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.