Nieuws
16 april 2009 - Ron Smeets

E, poken voor volwassenen?

Een van de leukere startups die zichzelf tijdens The Next Web presenteerde was zonder enige twijfel E. Feitelijk een digitaal visitekaartje voor het delen van je (mobile) social networks.

Dat kan met de speciale Connector, een klein gadget, die doet denken aan de poken tokens, met ingebouwde RFID chip, of via een mobiele webapp die compatible is met de meeste mobiele telefoons. Niet echt een hele nieuwe technologie meer, maar wel een leuke toepassing.

Even elkaars mobieltje of de speciaal ontwikelde 'Connector' aanraken en hoppa, je bent tegevoegd aan de Twitter-, Hyves-, Facebook-, LinkedIn en eventeuele andere (mobile) social network accounts. Handig is dat je in de Connector twee profielen kunt opslaan zodat je je zakelijke en privé identiteiten kunt scheiden. Wel zorgen dat je niet op de verkeerde knop drukt tijdens het uitwisselen van je gegevens.

De mobiele app downloaden kan hier. iPhone gebruikers moeten hier zijn (beiden zijn mobiele download links).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.