Accessoires
11 september 2006 - Ron Smeets

E-Book reader voor bij je boek

Amazon, toch vooral bekend als online retailer van boeken, cd's en dvd's, komt binnenkort met een eigen E-book reader op de markt, de Amazon Kindle.

Het E-ink device heeft een 6 inch (15cm) 800 x 600 display, 256Mb intern geheugen, SD slot, USB aansluiting en EV-DO connectivity voor data-transfer.

Wat ook opvalt is dat Amazon's E-book ook voorzien is van een qwerty keyboard waarvan de toesten zodanig zijn gepositioneerd dat ze makkelijk met twee duimen te bedienen zijn terwijl je de reader in je handen houdt.

Vanwege de ondersteuning van EV-DO moet de FCC in de VS het apparaat formeel goedkeuren. Dat gebeurt deze weken. Wanneer Amazon van plan is de Kindle te gaan verkopen en tegen welke prijs is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Flexibele E-Book reader van LG-Philips
Philips komt met eigen eBook reader
Prijs Sony eBook bekend
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.