Nieuws
08 december 2012 - Redactie MobileCowboys

DxOMark beoordeelt camera's van mobiele telefoons

Het gerenommeerde camera testlaboratorium DxOMark heeft sinds kort ook de resultaten van camera's mobiele telefoons in hun database opgenomen en op de website gepubliceerd. DxOMark testen, tot nu toe, hoofdzakelijk de kwaliteit van foto- en videocamera's en dan met name de ruwe beeldsensoren.

De reden van de toevoeging van de mobiele telefoons ligt eigenlijk voor de hand, mobiele telefoons en dan met name de camera's worden steeds belangrijker in het dagelijks gebruik en dan is dus ook de kwaliteit van groot belang.

Niet geheel verrassend komt de Nokia 808 Pureview op dit moment als beste uit de tests, met een score van 76 punten blijft de 41 megapixels cameratelefoon de iPhone 5 voor. De Apple telefoon krijg van het testlaboratorium 72 punten net als de Samsung Galaxy S3 en de iPhone 4S. Verder in het lijstje staan de Nieuwe iPad (niet echt een telefoon, maar goed) de tablet krijgt 59 punten, de Samsung Galaxy S2 krijgt 59 en tot slot de iPhone 4 met 50 punten.

DxOMark test de kwaliteit van de beeldsensoren, en software op honderden parameters maar ook aan de hand van foto's of video's uit het normale leven. Naast de kwaliteit van de sensor worden ook punten als AF (auto focus), de flitser, video stabilisatie, en video artefacten getest, de speciale DxO Analyzer software berekend alle testresultaten en vergelijkt de uitkomst met zeer uitgebreide DxOMark database om vervolgens tot een waarde oordeel te komen. Wil je in detail weten hoe en wat het laboratorium test? Dan kan je op deze pagina een uitgebreid verslag lezen.

Hoewel het aantal toestel nog beperkt is, zal het laboratorium in de komende tijd toestellen als de Nokia Lumia 920, LG Nexus 4, HTC 8X vast en zeker ook onder de loep nemen, uiteraard houden we je van die uitslagen op de hoogte.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl