Nieuws
29 november 2007 - Ron Smeets

DVB-H wordt officiele Europese standaard

Dat hebben de lidstaten van de EU besloten. Duitsland en Engeland waren aanvankelijk welliswaar tegen de invoering van deze standaard, maar zijn, onder druk van de EU Commissie, toch over stag gegaan.

Op zich is het niet zo vreemd dat hier gekozen wordt voor DVB-H omdat de technologie daarvoor openlijk ook door Nokia ondersteund wordt en dat is met ruim 57% toch DE marktleider op de Europese markt.

Het besluit houdt ook in dat de diverse lidstaten zich conformeren aan de afspraak dat men DVB-H actief gaat promoten en uitrollen, hoewel daarvoor natuurlijk vooral de Telco's en Toestelmakers ingeschakeld zullen worden.

De lidstaten proberen met het uitroepen van DVB-H tot officiele standaard voor Mobile Video en -TV diensten te voorkomen dat de markt voor mobile (video) entertainment gefragmenteerd raakt en consumenten voor het gebruik van deze diensten in de verschillende landen ook verschillende toestellen of systemen zouden moeten gaan gebruiken. iets dat een eventueel succes van Mobile Video en TV natuurlijk behoorlijk in de weg zou staan.Gerelateerde links:
Nokia, Motorola en Intel gaan voor DVB-H
Kpn komt vanaf maart met DVB-H.
Microsoft stapt in DVB-H alliantie
Olympische spelen van 2008 op je mobiel te volgen
DVB-H toestel van Samsung voor Europese markt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.