Nieuws
30 april 2006 - Ron Smeets

DVB-H toestel voor het WK voetbal

Helaas moet je er wel voor naar Italie, maar daar kun je vanaf nu de LG U900 bestellen in combinatie met een UMTS abonnement van '3' waarmee je alle wedstrijden van het komende WK voetbal in DVB-H kwaliteit op je nieuwe LG kunt bekijken.

De Italiaanse tak van Hutchison 3 heeft enkele maanden geldeden al de mobiele (DVB-H) rechten van het WK voetbal weten te bemachtigen dus het was wel te verwachten dat er een actie als deze aan zat te komen.

De U900 van LG heeft, behalve dus DVB-H ondersteuning, tevens een 1.3MP en een VGA cam voor video oproepen en 58Mb intern geheugen. Het display van 2.2inch (5.5cm) kan gedraaid worden voor 'breedbeeld' kijkgemak. De accu gaat, als je TV aan het kijken bent zo'n 3 uur mee. Voldoende voor een wedstrijd, inclusief verlenging en strafschoppen.Gerelateerde links:
Engelse WK GSM van T-Mobile
Mobiele website WK2006 gelanceerd
Rechten mobiel voetbal in UK minder populair
WK Voetbal op Vodafone Live!
WK 2006, miljarden voor telecom
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.