Toestellen
04 december 2006 - Ron Smeets

DVB-H toestel van Samsung voor Europese markt

Dat is op zich al redelijk bijzonder want de Samsung toestellen die ik goorgaans tegenkom met deze functies zijn vrijwel allemaal voorbehouden aan de Aziatische markt.

De SGH-P930 is bedoeld voor de Europese markt en zal het eerst in Italie uitgebracht worden. Het toestel heeft een display dat 'opendraait' en desgewenst in breedbeeld stand of 'normaal' rechtop gezet kan worden. De ene stand is handig voor het kijken naar DVB-H uitzendingen of terwijl de 'normale' stand gebruikt kan worden als je er mee wilt bellen of surfen.

Behalve DVB-H heeft de P930 ook UMTS en HSDPA ondersteuning zodat je ook met behoorlijke snelheden kunt internetten of beeldbellen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het netwerk natuurlijk.

Andere features van het toestel zijn de 2MP camera en een VGA versie voor beeldbellen, een 2.3inch TFT display met picture-in-picture functie en microSD geheugenkaart.

De SGH-P930 komt, zoals gezegd, eerst in Italie op de markt en gaat daar 529 Euro kosten.Gerelateerde links:
Nokia, Motorola en Intel gaan voor DVB-H
DVB-H toestel voor het WK voetbal
DVB-H toestel van LG voor Vodafone
Mobiel TV kijken doe je thuis!
KPN Mobile test Digitale Mobiele TV
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.