Geruchten
01 december 2006 - Ron Smeets

DVB-H toestel van LG voor Vodafone

LG gaat volgend jaar, om de beginnen in Groot Brittannie een DVB-H toestel exclusief met Vodafone op de markt zetten.

Tot nu toe biedt Vodafone alleen mobiele TV diensten aan via haar Live! portal op de GPRS en UMTS netwerken, maar daar komt dus verandering in.

DVB-H is een mobiele video streaming standaard waar je, om hem te kunnen ontvangen en bekijken, een speciaal toestel, dat voor DVB-H geschikt is, nodig hebt. En natuurlijk ook een bijpassend abonnement voor moet afsluiten.

De kwaliteit van het signaal is vergelijkbaar met de gewone digitale TV signalen die thuis, via de kabel of internet, ontvangen kunnen worden.

Het toestel, de LG KU950, gaat met abonnement naar verwachting 99 Euro kosten en dat is natuurlijk spotgoedkoop. Prijzen van de abonnementen zijn nog niet bekend. Evenmin of Vodafone de dienst ook in andere landen gaat aanbieden.Gerelateerde links:
Multi-standaard mobile TV Chip
Nokia, Motorola en Intel gaan voor DVB-H
Microsoft stapt in DVB-H alliantie
DVB-H toestel voor het WK voetbal
Franse operators beginnen mobiele TV test
DVB-H Smartphone van Modeo voor Amerikaanse markt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.