Toestellen
08 april 2006 - Ron Smeets

DVB-H Smartphone van Modeo voor Amerikaanse markt

Modeo, een Amerikaanse provider van mobiele TV heeft tijdens de CTIA een Sartphone met DVB-H geintroduceerd.

Omdat Modeo van oorsprong zelf geen toestelmaker is heeft het een deal gesloten met HTC. De Taiwanese fabrikant maakt de Smartphone die voorzien is van Windows Mobile 5.0, 2.2inch QVGA TFT display, 1.3 MP cam, GPRS/EDGE, 128 MB Flash ROM en 64 MB SDRAM. Voor wat extra opslagcapaciteit zorgt het microSD slot en qua connectivity is Bluetooth 1.2, IrDA en USB 2.0 toegevoegd.

In Europa hoeven we dit toestel zeker nog niet te verwachten, onder meer omdat er (voorlopig) alleen een CDMA versie van gemaakt wordt.Gerelateerde links:
Nokia, Motorola en Intel gaan voor DVB-H
Microsoft stapt in DVB-H alliantie
Nokia zet in op UMA en DVB-H
Opvolger van de N92 ligt al klaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.