Toestellen
10 januari 2012 - Ron Smeets

Dunste smartphone ter wereld is nu (even) van Huawei

Ik heb het al vaker geschreven. Titels als 'de dunste smartphone ter wereld' veranderen nogal eens van toestel of merk. Op de CES claimt Huawei met de lancering van de Ascend P1 S voor nu dus 's werelds dunste smartphone in haar portfolio te hebben.

Het toestel is slechts 6.68 milimeter 'dik', heeft een 4.3 inch Super AMOLED display en een 1.5GHz dual core TI processor.

De Huawei Ascend P1 S is verder voorzien van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich, aangevuld met Huawei's eigen '3D UI', een 8 megapixel auto focus camera met LED flitser aan de achterzijde en een 1.3 MP front cam. Behalve de Ascend P1 S komt er ook een versie 'zonder de S'. Deze is met 7.69mm iets dikker dan de vorige 'dunste smartphone ter wereld', de Motorola Droid RAZR. Die meet namelijk 7.1mm. Hieronder kun je een promo video van de Huawei Ascend P1 (S) bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=AAzx1BAMkgY

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.