Toestellen
23 november 2012 - Ron Smeets

Dunste smartphone is nu (even) de Chinese Vivo X1

Records als deze zijn meestal maar een kort leven beschoren. Enkele maanden geleden nam de Oppo Finder met 6.65 millimeter de titel van dunste smartphone ter wereld nog over van de 6.68 millimeter dunne Huawei Ascend P1 S (niet de standaard P1 dus). Vanaf vandaag is die 'titel' in bezit van een andere Chinese fabrikant. De Vivo X1 meet namelijk slechts 6.55 millimeter.

Geen enorme stappen 'vooruit' dus, maar dat wordt natuurlijk ook steeds moeilijker. Ik ben benieuwd wanneer de Vivo X1 deze titel weer kwijt raakt.

Met een prijskaartje van rond de 313 Euro is het voor Chinese begrippen wel een relatief dure smartphone. De kans dat dit toestel ook in Europa, en Nederland, te koop zal zijn is erg klein. De belangrijkste specs van de Vivo X1:
- 4.7 inch IPS dsplay (540 x 960 pixels)
- 1.2 GHz dual core Cortex-A9 processor met 1GB RAM
- 8 megapixel camera plus een 1.3MP front cam
- 16GB geheugen (geen microSD uitbreiding mogelijk)
- 3G, WiFi, Bluetooth
- Android 4.1 Jelly Bean
- 2000 mAh accu
- Afmetingen: 136.3 x 68.3 x 6.55 mm (h x b x d) 

 Vivo-X1-a Vivo-X1-b Vivo-X1-c

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.