Accessoires
15 januari 2008 - Ron Smeets

Dunste laptop ter wereld is nu de MacBook Air

Het grootste nieuws tijdens de keynote van Steve Jobs in San Francisco was zonder enige twijfel de introductie van de nieuwe MacBook Air, vanaf nu 's werelds dunste laptop! Nee, het is niet de MacTablet waarover al een tijdje gespeculeerd werd, maar een 'gewone' laptiop dus.

De dikte van de MacBook Air varieert van 4 millimeter op het dunste- tot maximaal 19.3mm op 'dikste' punt. Hij weegt net geen anderhalve kilo (3 Amerikaanse ponden). En dat zijn indrukwekkende afmetingen. Behalve de afmetingen is ook de introductie van het multi-touch trackpad het vermelden meer dan waard.

De prijs van de MacBook Air wordt, in de VS, 1.799 dollar. Voor 3.098 dollar (!!!) kun je een versie bestellen met een 1.8GHz processor en 64GB Flash Disk in plaats van de standaard 1.6GHz processor en 80GB HD, maar dat zullen maar weinig klanten gaan doen denk ik. De Nederlandse prijzen liggen respectievelijk op 1699 en 2868 Euro.

De specs van de nieuwste MacBook mogen er ook wezen. Natuurlijk is een laptop met deze afmetingen iets minder krachtig dan de dikkere, en zwaardere, MacBook Pro, maar dat kan ook niet anders.

De MacBook Air is onder andere voorzien van een schitterend verlicht 13,3-inch LED-breedbeeldscherm, een toetsenbord met backlightverlichting, een ingebouwde iSight-videocamera voor het houden van videoconferenties en een groot, aanraakgevoelig trackpad waarmee gebruikers de aanwijzer kunnen besturen door knijpbewegingen te maken, te draaien en te vegen.

De MacBook Air wordt aangedreven door een 1,6-GHz of 1,8-GHz Intel Core 2 Duo-processor met een L2-cache van 4 MB, en is standaard voorzien van 2 GB geheugen, een 1,8-inch harde schijf met een capaciteit van 80 GB, de nieuwste 802.11n Wi-Fi-technologie en Bluetooth 2.1.

Het complete persbericht kun je hier lezenGerelateerde links:
De dunste laptop
Studente betaalt haar nieuwe laptop met 'shirtreclame'
Het bewijs dat de nieuwe Macbook's te heet worden!
Gepimpt MacBook
Laptop van ruim 7 kilo en 4000 Euro!
Apple's mobiele MacWorld nieuwtjes
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.