Toestellen
25 februari 2011 - Ron Smeets

Dunste Android smartphone ter wereld is nu even van NEC

Dit soort 'records' zijn altijd maar momentopnames. Begin dit jaar ging Sony Ericsson er prat op dat de Xperia Arc (8.7mm) op dat moment 's werelds dunste Android Smartphone was. Enkele weken later werd die titel alweer afgepakt door Samsung met de Galaxy S II (8.49mm) en nu, amper twee weken later, moeten de Koreanen hun titel alweer afstaan aan NEC.

De Japanse fabrikant heeft namelijk de N-04C gepresenteerd, een Android smartphone van slechts 7.7mm 'dik'.

De NEC N-04C is verder onder andere voorzien van Android 2.2 (upgrade naar 2.3 volgt in juli), een 4 inch touchscreen diplay van 480 x 854 pixels, 5 megapixel camera, WiFi, GPS, 3G support, NFC en mobiele TV ontvanger. Het toestel is bedoeld voor de lokale, Japanse, markt en zal dus niet bij ons in de winkels verschijnen. Hieronder een korte demo video en enkele kiekjes van de NEC N-04C:

NEC-N-04C-vs-iPhone4 NEC-N-04C-a Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.