Nieuws
03 december 2006 - Ron Smeets

Dumpen per SMS wordt steeds populairder

De makkelijkste manier om iemand te dumpen is natuurlijk niet de persoon in kwestie recht in het gezicht aankijken en het dan zeggen. Nee, al sinds jaar en dag doen velen het op de veel onpersoonlijkere, maar dus ook veel eenvoudigere wijze: met pen en papier.

Vroeger vond je dan een briefje naast je bed of op de deur van de ijskast. Sinds een jaar of 10 is ook email een populair dump-tool geworden en helemaal van deze eeuw is natuurlijk het dumpen per SMS.

Het meest recente voorbeeld hiervan gaf de Finse Premier Matti Vanhanen die zijn vriendin per SMS de bons gaf. Dat is althans de lezing die de dame zelf gaf aan het Finse blad Me Naiset (Wij Vrouwen).

Eerder hadden we natuurlijk al het verhaal van Britney Spears die haar man Kevin Federline per SMS liet weten niets meer voor hem te voelen.Gerelateerde links:
Britney dumped 'hubbie' Kevin per SMS
Een op drie Poolse scheidingen met SMS bewijs
GSM's slecht voor het gezinsleven
Moslimvrouwen in opstand tegen SMS scheidingen
Biechten per SMS
GSM's drijven mannen en vrouwen uit elkaar
Ontslag steeds vaker per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.