Geruchten
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Dummy van de iPad Air 2 duikt op voor de camera TouchID home button te zien in verder 'lege' huls

Eerder deze dag stuurde Apple al de uitnodigingen uit voor een event op 16 oktober. Daar zullen onder anderen de nieuwe iPad's gepresenteerd worden.

Een Vietnamese bron claimt foto's en een video van de iPad Air 2 te hebben. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om een dummy want als je op sommige kiekjes goed kijkt dan kun je zien dat de audio (headset) aansluiting en de camera aan de achterzijde nog 'hol' (leeg) zijn.

Natuurlijk is de echtheid van deze foto's en video niet te verifiëren, maar vergeleken met de huidige iPad Air zijn er wel wat kleine verschillen zichtbaar. Zo lijkt de home knop vervangen te zijn door eentje met Touch ID functie en ook de volume up en down toetsen zijn iets anders vormgegeven en lijken ook wat dieper in de behuizing te liggen. Dat laatste kan natuurlijk ook te maken hebben met het feit dat dit nog een dummy is.

Andere veranderingen zijn te zien bij de grille van de luidsprekers en de randen van het scherm lijken iets afgerond te zijn, net zoals dat bij de nieuwe iPhones het geval is. De rest van het iPhone 6 design, zoals de rondere zijkanten, is niet overgenomen. Als deze foto's de waarheid benaderen natuurlijk. Zeker weten doen we dat pas over acht dagen.

Bron (Viernamees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.