Nieuws
21 april 2011 - Ron Smeets

Duizenden banen weg bij KPN

KPN heeft vaochtend bekendgemaakt dat 's lands grootste telecombedrijf de komende jaren tussen de vier en vijf duizend banen gaat schrappen.

Het nieuws werd gelijktijdig met de ietwat tegenvallende kwartaalcijfers wereldkundig gemaakt.

Echter, kijkend naar de kwartaalcijfers, dan valt het eigenlijk nog wel mee. Vergeleken met een jaar geleden (Q1 2010) daalde de omzet met 1.3% naar 3.24 miljard Euro. De nettowinst steeg zelfs met 32% naar 591 miljoen Euro.

Ok, er is een negatieve trend gesignaleerd, maar of je daaraan nu meteen de conclusie moet verbinden dat er zo'n vijf duizend banen moeten verdwijnen, dat vind ik wat erg snel en kort door de bocht. Volgens CEO Eelco Blok zal de reorganisatie KPN zo'n 300 miljoen Euro kosten en tot doel hebben het bedrijf sterker te maken. Tsja, ik neem niet aan dat ze mensen ontslaan om vervolgens alsnog in de penarie te zitten ;-) Zelf zei Blok hierover: “We zien negatieve trends in Nederland. Ik ben verheugd met de sterke onderliggende prestaties in Duitsland en België, waar wij blijven investeren. Het is mijn doel om KPN de beste dienstverlener van Nederland te maken en buiten Nederland te blijven groeien. We gaan versneld investeren. Ik ben er van overtuigd dat we de maatregelen nemen die nodig zijn om onze Nederlandse activiteiten te versterken. Op 10 mei zal ik mijn gedetailleerde plannen toelichten.”

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.