Nieuws
16 maart 2008 - Redactie MobileCowboys

Duitsland wil nog 4 miljoen Euro van Nokia

Update: Er zat een foutje in het persbericht van Reuters. Het bedrag moet 4 miljoen zijn, en geen 4 miljard. Ach, scheelt 'maar' drie nullen ;-)

Dat de relatie tussen Nokia en onze oosterburen een beetje verziekt is na alle perikelen rondom de sluiting van een fabriek ik Bochum is inmiddels overduidelijk.

Behalve de deelstaat Nord-Rhein Westfalen, die voor het eind van deze maand 60 miljoen Euro terugbetaald willen zien, heeft nu ook de Landelijke overheid een claim van maar liefst 4 miljoen Euro bij Nokia neergelegd.

Het gaat om subsidie gelden die door de Duitse overheid aan Nokia toebedeeld zijn voor onderzoek naar nieuwe zendmasten en draadloze transmissie technieken.

Daarnaast heeft de Duitse overheid Nokia ook gesommeerd om uiterlijk begin April de resultaten van dit project te presenteren. Men wil met name weten welke patentaanvragen voortgekomen zijn uit het betreffende onderzoek en welke Duitse productie- en onderzoek faciliteiten baat (gehad) hebben bij deze onderzoeken.Gerelateerde links:
Duitse overheid eist 92 miljoen dollar van Nokia
Duitsers ECHT boos op Nokia: slopen hun toestellen
Duitse vakbonden: boycot Nokia!
Bijna 2300 ontslagen bij Nokia in Duitsland
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl