Entertainment
21 januari 2008 - Ron Smeets

Duitsers ECHT boos op Nokia: slopen hun toestellen

Nokia is op dit moment even niet populair in Duitsland. Dit was al duidelijk merkbaar in de dagen na de aankondiging dat de enige Duitse fabriek van de Finse toestelmaker deze zomer haar deuren zal sluiten.

Zo riepen de regionale overheden onder andere op tot een boycott en liet men de Finnen ook al weten dat men de nodige tientallen miljoenen Euro's aan subsidies zou gaan terugvorderen.

Afglopen weekend gingen in Bochum zo'n 20.000 demonstranten de straat op om tegen Nokia en de sluiting van de fabriek te protesteren.

Maar nu komen ook de eerste video's (zie hieronder) van Duitse klanten die besluiten hun Nokia toestellen de deur uit te gooien en zelfs voor de camera te vernielen onder het motto 'Nokia raus aus Bochum? Nokia raus aus meine tasche!'. Grappig is het wel ;-)Gerelateerde links:
Duitse vakbonden: boycot Nokia!
Duitse overheid woedend op Nokia, wil 80 miljoen terug
Bijna 2300 ontslagen bij Nokia in Duitsland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.