Nieuws
16 januari 2008 - Ron Smeets

Duitse overheid woedend op Nokia, wil 80 miljoen terug

Gisteren werd bekend dat Nokia van plan is om haar fabriek in Bochum, Duitsland, binnen enkele maanden te sluiten en dat is bepaald niet goed gevallen bij zowel de 2300 werknemers als de regionale overheid.

Vandaag liet de minister-president van de deelstaat Nord-Rhein Westfalen in een reactie weten dat zij zich met hand en tand zullen verzetten tegen de voorgenomen sluiting en dat het laatste woord er zeker nog niet over gesproken is.

"Ik ben zeer kwaad over de huidige gang van zaken en tot op dit moment heb ik ook nog geen enkele geldige reden gehoord die het voorgenomen besluit van Nokia rechtvaardigd", aldus Dr. Jürgen Rüttgers. "Nokia moet hoognodig bij zichzelf te raden gaan wat men hier teweegbrengt. De Duitse mobiele telefoonmarkt is een van de grootste in deze wereld."

Bovendien kondigde hij ook al aan dat, mocht Nokia de sluiting definitef doorzetten, zijn regering de 80 miljoen Euro aan subsidiegelden die men in de realisatie van de fabriek gestoken heeft bij de Finnen terug zal vorderen.Gerelateerde links:
Bijna 2300 ontslagen bij Nokia in Duitsland
Nokia content development center in Taipei
Nokia mikt op emerging markets
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.