Nieuws
12 maart 2008 - Redactie MobileCowboys

Duitse overheid eist 92 miljoen dollar van Nokia

De bank van de Duitse provincie Nord-Rhein Westfalen, NRW.Bank, eist dat Nokia voor het eind van deze maand de subsidies terugbetaalt die men in 1998 en 1999 ontvangen heeft voor het opzetten van de fabriek in Bochum die medio dit jaar weer gesloten zal worden.

Eerder werd al bekend dat de Duitse overheid de betreffende subsidies zou terugvorderen als Nokia de plannen voor de sluiting van de fabriek in Bochum zou doorzetten.

Het bedrag dat nu genoemd wordt is opgebouwd uit de totale verleende subsidies, 63 miljoen dollar, plus de rente over het bedrag gedurende de gehele periode, ook nog eens een slordige 29 miljoen dollar.

NRW.Bank heeft bovendien geëist dat Nokia het totale bedrag vóór 31 Maart moet betalen om juridische stappen te voorkomen.

Nokia heeft in een reactie al laten weten dat men graag op korte termijn met de Duitse overheid om de tafel wil gaan zitten in een poging het probleem op te lossen. De sluiting van de fabriek gaat hoe dan ook door. Nokia CEO Olli-Pekka Kallasvuo heeft al zijn excuses aangeboden voor de sluiting van de fabriek, maar ook gezegd dat het besluit noodzakelijk was.Gerelateerde links:
Duitse overheid wil 41 miljoen subsidie terug van Nokia
Duitsers ECHT boos op Nokia: slopen hun toestellen
Duitse vakbonden: boycot Nokia!
Duitse overheid woedend op Nokia, wil 80 miljoen terug
Bijna 2300 ontslagen bij Nokia in Duitsland
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl