Nieuws
26 november 2007 - Ron Smeets

Duitse iPhones te unlocken via iTunes

Zoals bekend wordt de iPhone in Duitsland sinds enkele dagen ook unlocked verkocht door T-Mobile. Hoe lang dat het geval zal blijven hangt onder andere af van de uitkomst van de rechtzaak tussen T-Mobile en Vodafone die later deze week dient.

Klanten die nu een unlocked iPhone kopen voor 999 Euro krijgen in principe een locked versie waarvan het IMEI nummer door T-Mobile geregistreerd wordt.

24 Uur later kan het toestel dan via iTunes geactiveerd en ge-unlocked worden. Geen lastige jailbreak of andere software tools dus (was ook niet echt te verwachten), maar gewoon in een paar seconden via iTunes.

Via: MacNotes punt deGerelateerde links:
Vodafone en T-Mobile naar de rechtbank voor de iPhone
Unlocked iPhone nu ook in Duitsland te koop
Vodafone sluit exlusieve deal met Apple voor de 3G iPhone
iPhone vanaf 9 november bij T-Mobile in Duitsland
iPhone unlocked voor Europese sims
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.