Nieuws
09 maart 2009 - Ron Smeets

Duitse haat SMS-er krijgt €1800 boete

Een 28-jarige Duitser die tijdens het EK van 2008 vlak voor de wedstrijd van zijn land tegen Turkije een haat-SMS actie op touw zette is door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van een boete van 1800 Euro.

De man had diverse SMSjes gestuurd met daarin de tekst "Met het openen van dit bericht heb je zojuist een Turk gedood". Vervolgens riep de man in hetzelfde bericht de ontvanger op om de SMS naar zoveel mogelijk mensen door te sturen om een, "schoon tournooi" te garanderen.

Overigens werd de actie van de man niet meteen opgemerkt door de politie. Hij liep tegen de lamp toen het huis van een van de ontvangers van het SMSje, om andere redenen, doorzocht werd door de politie. Tijdens die huiszoeking werd onder andere een mobieltje in beslag genomen waarop het bewuste SMSje stond. De afzender bleek de aanstichter van de haat-SMS actie te zijn die nu dus daarvoor veroordeeld is.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.