Nieuws
17 juni 2009 - Ron Smeets

Duitse en Italiaanse iPhone 3G S prijzen bekend

Nederland zal wel snel volgen want de iPhone 3G S ligt immers over een dag of 9 al in de winkels, maar vooralsnog zijn alleen de toestel- en abonnementsprijzen van Duitsland en Italië officieel bekendgemaakt.

In Duitsland kost de nieuwe iPhone (16GB) €129,95 in combinatie met een tweejarig abonnement van €24,95 per maand. Duitsers die het toestel voor 'niets' (€1) willen aanschaffen moeten dan wel een abonnent van €119,95 per maand afsluiten. Auw! De prijs van de 32GB versie begint bij €249,95 i.c.m. een maandabonnement van €24,95 maar ook dat toestel kunnen Duitsers voor 1 Euro kopen als ze een abonnement van €119,95 afsluiten.

T-Mobile Duitsland gaat eigenaren van een iPhone 3G, die over het algemeen nog een lopend abonnement hebben, de mogelijkheid bieden om hun oude toestel in te ruilen voor een nieuwe 3G S. Helaas geldt dat wel alleen voor iedereen die de huidige iPhone al minimaal 12 maanden in hun bezit hebben. Voor de resterende maanden dat je contract nog loopt moet je 25 Euro per maand betalen als inruil. Daarnaast wordt je contract ook weer 'aangevuld' tot een looptijd van twee jaar. Kortom, heb je een iPhone 3G en loopt je abonnement nog 11 maanden, dan kun je het toestel inruilen met bijbetaling van 275 Euro.

In Italië zijn de 'losse' toestelprijzen van de iPhone 3G S bekendgemaakt. De 16GB versie kost daar 619 Euro. Voor het 32GB model moet je 719 Euro neertellen. De iPhone 3G (8GB) kost nu 499 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.