Nieuws
26 september 2009 - Ron Smeets

Duitse BlackBerry op komst

RIM heeft een jaar geleden in het Duitse Bochum, vlak na het vertrek van Nokia uit diezelfde stad, een R&D afdeling geopend waar 200 mensen werken aan de ontwikkeling van toestellen en diensten.

Als alles volgens plan verloopt dan zal nog voor het eind van dit jaar de eerste BlackBerry Smartphone gepresenteerd worden die volledig in Duitsland ontwikkeld is.

Welk toestel dat is wil RIM nog niet zeggen, maar volgens het Duitse AreaMobile zal het waarschijnlijk de BlackBerry 9700 (aka Onyx) zijn. Dit toestel werd al meerdere keren gespot en volgens de laatste geruchten wordt dit de opvolger van de Bold. Dat zou niet verkeerd zijn want een van de dingen die de oude Bold goed had kunnen gebruiken is 'Deutsche Grundlichkeit' ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.