Geruchten
26 april 2007 - Ron Smeets

Dual touchscreen toestel van LG in de maak

LG ontwikkelt er de afgelopen maanden lustig op los. Na de Chocolate, Shine en Prada Phone schijnt de Koreaanse toestelmaker nu met een dual touchscreen clamshell toestel in de weer te zijn.

Op de tekening (klik voor een grotere versie) is te zien hoe LG zo'n toestel zou willen gaan vormgeven en ze hebben er gelijk een aantal mogelijke toepassingen ingetekend.

Een ander feature waar LG mee speelt zijn de zogenaamde dynamische iconen. Deze kunnen, door ze een keer aan te raken (selecteren zonder te openen) over de twee displays verplaatst worden. Op die manier kun je je favoriete menu-items naar eigen inzicht indelen en stel je een gepersonaliseerd menu samen.

Natuurlijk is dit allemaal nog in een prille ontwikkelfase en zijn er nog geen prototypes gemaakt. Evenmin is bekend wanneer LG een dergelijk toestel klaar denkt te hebben voor het grote publiek.

De Koreaanse toestelmaker is overigens niet de eerste die een dergelijk dual touchscreen concept bedenkt. Mitsubishi heeft een vergelijkbaar idee al in een NTT DoCoMo toestel zitten, de D800iDS (foto onder). De vergelijking met Nintendo's dual tochscreen gameconsole, de DS, is natuurlijk niet echt verassend.Gerelateerde links:
Dual mode Samsung W579 voor Chinese markt
Dual screen is passe
LG Prada met Orange abonnement gratis in Engeland
LG KE 850 PRADA eind Mei verwacht
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.