Toestellen
06 oktober 2010 - Ron Smeets

Dual touchscreen smartphone van Fujitsu

In Tokyo is deze dagen de CREATEC beurs in volle gang. Natuurlijk zijn daar ook genoeg mobiele gadgets te bewonderen. Een van de opvallende toestellen is een dual touchscreen concept van Fujitsu.

Volgens de makers van dit concept is het nagenoeg klaar om in productie genomen te worden. De kans is echter groot dat deze Fujitsu buiten Japan, waar grote, rechthoekige, clamshells al jaren populair zijn, niet in de winkels zal verschijnen. We zullen zien. Op de video en foto's hieronder ziet het toestel er wel heel erg cool uit.

De UI die je in de video ziet is ontwikkeld door TAT en speciaal bedoeld voor dual touchscreen bediening.

Nog enkele foto's: Fujitsu-Dual-Screen-a Fujitsu-Dual-Screen-b Fujitsu-Dual-Screen-c Fujitsu-Dual-Screen-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.