Toestellen
13 oktober 2008 - Ron Smeets

Dual-Sim toestellen (nog) geen succes

Mobieltjes die twee SIM actieve kaarten tegelijkertijd kunnen ondersteunen hebben we de afgelopen jaren al vaker gezien, vooral van Samsung, maar echt doorbreken willen ze nog niet.

Dat komt volgens mij met name door het feit zowel de providers (Vodafone, KPN ,T-Mobile) als retailers (Phone House, Belcompany) hier niet echt op zitten te wachten.

De providers verkopen natuurlijk het liefst alleen hun eigen abonnementen en adviseren kun klanten daarbij, in Nederland, ook graag een toestel te nemen dat gelocked is op hun netwerk. Een Dual-SIM mobieltje is dan dus niet echt een optie.

Voor de retailers geldt natuurlijk dat zij onder andere moeten leven van het aantal verkochte toestellen en als consumenten en bedrijven massaal zouden overstappen op Dual-SIM toestellen om zo gemakkelijk zowel zakelijk als privé bereikbaar te zijn via één toestel dan komt dat de verkoopcijfers natuurlijk niet ten goede.

Maar hoe zit dat met jullie, de consument. Zou jij een dual-sim toestel overwegen? Dat is de vraag die we deze week in onze Poll stellen. Ik ben benieuwd naar de uitkomst. Reageren mag natuurlijk ook!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.